Nevidím tu obecné téma AirBaltic, tak si dovoluji založit. Dnes vydali tiskovou zprávu, která asi i některé z nás nepotěší. https://company.airbaltic.com/en...nce-delays Z 5 letů mi změnili 4. U jednoho, který jsem koupil přes Trip.com, aspoň vidím změny v, u ostatních, kupovaných napřímo, ne, protože web i appka se nechají přemlouvat (nejdřív 2x ukážou chybu, napotřetí už směrují přímo na call centrum). V mailu ještě nemám nic.  .

AirBaltic

Založil ve fóru Letecké společnosti

Nevidím tu obecné téma AirBaltic, tak si dovoluji založit.

Dnes vydali tiskovou zprávu, která asi i některé z nás nepotěší.

https://company.airbaltic.com/en...nce-delays

Z 5 letů mi změnili 4. U jednoho, který jsem koupil přes Trip.com, aspoň vidím změny v, u ostatních, kupovaných napřímo, ne, protože web i appka se nechají přemlouvat (nejdřív 2x ukážou chybu, napotřetí už směrují přímo na call centrum). V mailu ještě nemám nic.

0

Rovnaky problem

0 Citovat

Skusil som si svoj zmeneny let kupit nanovo a po porovnani so starym mi to ukazuje len 10min. Posun. 

Tak pohodicka, nic neni zrusene. No ale pockam na ofic.mail

0 Citovat

Taky asi nemám nic zrušeného a systém se už vzpamatoval, už vidím rezervace a nabízí mi změny, ale zatím jsem nezkoušel.

0 Citovat

Taky tam mam posun jen o 20 minut na letu RIX-VIE koncem cervna. Treba tu letni sezonu mysli az od cervence ...

0 Citovat

Také mám nějaké lety posunuté, ale zatím se mi nedaří provést žádnou změnu

0 Citovat

Jo, zatím jen malé přesuny. Většinu letů mám až od července. Jinak už vidím v appce i let koupený jinde a změnu u něj nabízí, ale u jednoho z přímo koupených stále nevidím ani do rezervace.

0 Citovat

Tak snad se také dočkám, vše jsem kupoval napřímo. Mimochodem, změněný let je v květnu...

0 Citovat

"In total, 4 670 flights will be cancelled, affecting an estimated 67 160 passengers."

Kdybych měl v letadle v průměru 14 cestujících, rušil bych to taky :-D

2 Citovat

Due to delays and prolonged engine maintenance by the engine manufacturer, the following routes will be cancelled during the Summer 2025 schedule (from March 30, 2025 to October 25, 2025):

From Riga : Aberdeen, Belgrade, Cluj-Napoca, Yerevan, Gothenburg, Mykonos, Pristina, Rzeszow, Skopje, Stavanger

From Tallinn : Dubrovnik, Hamburg From Vilnius: Dubrovnik, Ibiza, Rhodes, Chisinau, Tel Aviv, Valencia

From Tampere : Rhodes

Z Prahy ani Vídně se nic rušit nebude.

2 Citovat

Asi se budou škrtat frekvence. Podle mě je třeba kandidát linka ve středu RIX-PRG. Mám koupenou letenku na červen (HEL-RIX-PRG) a na uvedené datum to airbaltic.com teď vyhazuje základní cenu pro 1 os = 612 EUR :-) RIX-PRG 515 EUR. Uvidíme jak se to vyvine a kdy oznámí zrušení

0 Citovat

V systému už není ani úterní RIX-PRG, kterou jsem měl já.

0 Citovat

Systém se jim dost rozsypal, můj dubnovej Vilnius teď stojí cca 900€ zpáteční. Než jsem viděl seznam destinací, který se rušej, tak jsem si podle toho říkal, že tahle linka půjde taky. Tak snad se to vrátí do normálu a seznam se ještě nerozšíří.

0 Citovat

Dubnový Vilnius zrušen. Lze posunout pouze o +- 14 dní

0 Citovat

Mně posunuli červencový na dopoledne a z nedělního letu zpět je sobotní. 😡 Taky mi zrušili TLL-RIX, ale jako náhradu nabízejí mj. ten samý let. 😆 Asi to nechámm delší dobu ležet, kdoví, co se ještě bude dít.

0 Citovat

To že letenka stojí 900 € je naopak jistá indikace, že let bude zrušenej. Sami to přiiznávají v diskusi na svém FB v příspěvku o týhle vlně rušení. Středa RIX-PRG v červnu už zrušená, už to poslali

0 Citovat

Velikonoční Vilnius (přímý z Prahy) taky zrušen. Nabízí jen s přestupem některé dny kolem.

0 Citovat

Mám zatím pouze jeden přesun o 2 hodiny 8.5.2025 na let Praha - Riga. Snad jeden jediný (celkem mám u nich na duben/květen 6 letů)

0 Citovat

Mate skusenosti s prespanim na letisku tallin?

Posunuli mi aj dalsi let s krasnym priletom 00.50 :(

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Due to delays and prolonged engine maintenance by the engine manufacturer, the following routes will be cancelled during the Summer 2025 schedule (from March 30, 2025 to October 25, 2025):

Z Prahy ani Vídně se nic rušit nebude.

No takže kecy od Pobaltů  😁

Mám zrušený let Praha - Vilnius 10-13.04.2025

1 Citovat

Bohužel, taky už mi Praha-Vilnius svítí cancelled. Alternativní lety úplně nanic. Akorát teda kromě možnosti s routingem Praha-Riga-Tallinn-Vilnius, kdyby nebylo v Tallinnu na přestup jen 30 minut, pro tu zábavu bych to zkusil :D

Velká škoda, ty časy čtvrtek večer tam, neděli večer zpátky byly perfektní.

0 Citovat

Praha-Riga posunutá na noc a směr zpátky v úterý zrušený projistotu úplně. Možnost letět v pondělí v 7 ráno je velmi lákavá nebo ve středu až se třemi přestupy taky (RIX-TLL-VNO-PRG). Ačkoliv je to tak úchylné, že letět sám a mít čas, tak bych to možná i podstoupil.

Btw. pro let tam je možné najít taky dobrou úchylárnu PRG-VNO-HAM-RIX. V rebookovacím systému ale chybí rozumnější varianty přes VIE, které aktuálně prodávají.

0 Citovat

Problém je, že protože je to tak brzy dopředu, nebudou nabízet varianty s žádnými jinými dopravci, ale pouze své lety. No a pokud zruší RIX-PRG dva dny za sebou (úterý a středa), tak tam rozumný varianty na výběr nejsou (let HEL-RIX ve středu večer, pokráčko RIX-VNO ve čtvrtek odpoledna a VNO-PRG s 30 min. přestupem ve Vilniusu za rozumnou variantu nepovažuju). Takže refund. Měnit letiště odletu/příletu (VIE místo PRG) určitě chtít nebudou, tomuhle se při jakýmkoliv rebookingu vždycky všichni dopravci bránili úplně nejvíc)

0 Citovat

Jestli je to narážka na VIE u mě, tak nyní prodávají z Prahy lety s přestupem ve VIE, ale v rebookovacím klikátku nejsou. Jen jiné divočiny.

0 Citovat

Mě docela zaráží, ze mi zrušili let Riga-Tallin a při rebookingu mi to nabízí možnost vybrat úplně ten samý let 😅

screenshot-20250103-203452-samsung-internet.jpg
screenshot-20250103-203433-samsung-internet.jpg

0