AirBaltic
Nevidím tu obecné téma AirBaltic, tak si dovoluji založit.
Dnes vydali tiskovou zprávu, která asi i některé z nás nepotěší.
https://company.airbaltic.com/en...nce-delays
Z 5 letů mi změnili 4. U jednoho, který jsem koupil přes Trip.com, aspoň vidím změny v, u ostatních, kupovaných napřímo, ne, protože web i appka se nechají přemlouvat (nejdřív 2x ukážou chybu, napotřetí už směrují přímo na call centrum). V mailu ještě nemám nic.
Skusil som si svoj zmeneny let kupit nanovo a po porovnani so starym mi to ukazuje len 10min. Posun.
Tak pohodicka, nic neni zrusene. No ale pockam na ofic.mail
Taky asi nemám nic zrušeného a systém se už vzpamatoval, už vidím rezervace a nabízí mi změny, ale zatím jsem nezkoušel.
Taky tam mam posun jen o 20 minut na letu RIX-VIE koncem cervna. Treba tu letni sezonu mysli az od cervence ...
Jo, zatím jen malé přesuny. Většinu letů mám až od července. Jinak už vidím v appce i let koupený jinde a změnu u něj nabízí, ale u jednoho z přímo koupených stále nevidím ani do rezervace.
"In total, 4 670 flights will be cancelled, affecting an estimated 67 160 passengers."
Kdybych měl v letadle v průměru 14 cestujících, rušil bych to taky :-D
Due to delays and prolonged engine maintenance by the engine manufacturer, the following routes will be cancelled during the Summer 2025 schedule (from March 30, 2025 to October 25, 2025):
From Riga : Aberdeen, Belgrade, Cluj-Napoca, Yerevan, Gothenburg, Mykonos, Pristina, Rzeszow, Skopje, Stavanger
From Tallinn : Dubrovnik, Hamburg From Vilnius: Dubrovnik, Ibiza, Rhodes, Chisinau, Tel Aviv, Valencia
From Tampere : Rhodes
Z Prahy ani Vídně se nic rušit nebude.
Asi se budou škrtat frekvence. Podle mě je třeba kandidát linka ve středu RIX-PRG. Mám koupenou letenku na červen (HEL-RIX-PRG) a na uvedené datum to airbaltic.com teď vyhazuje základní cenu pro 1 os = 612 EUR :-) RIX-PRG 515 EUR. Uvidíme jak se to vyvine a kdy oznámí zrušení
Systém se jim dost rozsypal, můj dubnovej Vilnius teď stojí cca 900€ zpáteční. Než jsem viděl seznam destinací, který se rušej, tak jsem si podle toho říkal, že tahle linka půjde taky. Tak snad se to vrátí do normálu a seznam se ještě nerozšíří.
Mně posunuli červencový na dopoledne a z nedělního letu zpět je sobotní. 😡 Taky mi zrušili TLL-RIX, ale jako náhradu nabízejí mj. ten samý let. 😆 Asi to nechámm delší dobu ležet, kdoví, co se ještě bude dít.
To že letenka stojí 900 € je naopak jistá indikace, že let bude zrušenej. Sami to přiiznávají v diskusi na svém FB v příspěvku o týhle vlně rušení. Středa RIX-PRG v červnu už zrušená, už to poslali
Velikonoční Vilnius (přímý z Prahy) taky zrušen. Nabízí jen s přestupem některé dny kolem.
Mám zatím pouze jeden přesun o 2 hodiny 8.5.2025 na let Praha - Riga. Snad jeden jediný (celkem mám u nich na duben/květen 6 letů)
Mate skusenosti s prespanim na letisku tallin?
Posunuli mi aj dalsi let s krasnym priletom 00.50 :(
David Eiselt napsal(a):Due to delays and prolonged engine maintenance by the engine manufacturer, the following routes will be cancelled during the Summer 2025 schedule (from March 30, 2025 to October 25, 2025):
Z Prahy ani Vídně se nic rušit nebude.
No takže kecy od Pobaltů 😁
Mám zrušený let Praha - Vilnius 10-13.04.2025
Bohužel, taky už mi Praha-Vilnius svítí cancelled. Alternativní lety úplně nanic. Akorát teda kromě možnosti s routingem Praha-Riga-Tallinn-Vilnius, kdyby nebylo v Tallinnu na přestup jen 30 minut, pro tu zábavu bych to zkusil :D
Velká škoda, ty časy čtvrtek večer tam, neděli večer zpátky byly perfektní.
Praha-Riga posunutá na noc a směr zpátky v úterý zrušený projistotu úplně. Možnost letět v pondělí v 7 ráno je velmi lákavá nebo ve středu až se třemi přestupy taky (RIX-TLL-VNO-PRG). Ačkoliv je to tak úchylné, že letět sám a mít čas, tak bych to možná i podstoupil.
Btw. pro let tam je možné najít taky dobrou úchylárnu PRG-VNO-HAM-RIX. V rebookovacím systému ale chybí rozumnější varianty přes VIE, které aktuálně prodávají.
Problém je, že protože je to tak brzy dopředu, nebudou nabízet varianty s žádnými jinými dopravci, ale pouze své lety. No a pokud zruší RIX-PRG dva dny za sebou (úterý a středa), tak tam rozumný varianty na výběr nejsou (let HEL-RIX ve středu večer, pokráčko RIX-VNO ve čtvrtek odpoledna a VNO-PRG s 30 min. přestupem ve Vilniusu za rozumnou variantu nepovažuju). Takže refund. Měnit letiště odletu/příletu (VIE místo PRG) určitě chtít nebudou, tomuhle se při jakýmkoliv rebookingu vždycky všichni dopravci bránili úplně nejvíc)
Jestli je to narážka na VIE u mě, tak nyní prodávají z Prahy lety s přestupem ve VIE, ale v rebookovacím klikátku nejsou. Jen jiné divočiny.
Mě docela zaráží, ze mi zrušili let Riga-Tallin a při rebookingu mi to nabízí možnost vybrat úplně ten samý let 😅